Електро-Захід Електро Захід Українська Русский Polska
E-mail Print PDF
There are no translations available.

Як вибрати електричні гірлянди

Новорічні свята неможливо уявити без яскравої ілюмінації. Як обрати гарну та безпечну електричну гірлянду?
Розрізняють два основні види електричних гірлянд: одноколірні та багатоколірні.
Крім цього, розрізняють два режими роботи:
• статичний;
• динамічний.
Вони відрізняються наявністю контролера. Динамічний режим з контролером підтримує як мінімум 6 алгоритмів світіння гірлянди. Якщо замало стандартної програми алгоритмів роботи динамічної гірлянди, можна придбати додатковий контролер.

При виборі гірлянди необхідно врахувати умови експлуатації: закрите приміщення чи на відкритому повітрі. Від цього залежать параметри волого-і холодостійкості та оптимальна довжина гірлянди.

Купувати будь-яку електротехнічну новорічну продукцію, в тому числі гірлянди, рекомендується у продавців, які мають документи, що містять інформацію про пожежну небезпеку товару. Переконайтеся, що на дану електричну продукцію є сертифікат.
На упаковці має бути інформація про виробника та робочі параметри (напруга, потужність).  Наявність інструкції – додаткова ознака якісного виробу.
Якщо гірлянду можна використовувати поза приміщенням, то в характеристиках повинні бути відповідні покажчики про рівень волого-і пилоізоляції (маркування IP 44). Вся ця інформація дублюється на упаковці та ярличку біля вилки.
Огляньте новорічну гірлянду, зверніть увагу на ізоляцію проводів. На них не має бути тріщин, потертостей та інших дефектів
Після включення новорічної гірлянди в мережу перевірте працездатність усіх ламп, режимів і звуків.

Заходи безпеки при використанні електричної гірлянди

Якщо виходите з приміщення, не залишайте електричну гірлянду включеною. Може статися загоряння від перепадів напруги чи з інших причин. Це відноситься також і до тих випадків, коли маленькі діти або тварини залишилися в кімнаті без нагляду дорослих.
Уникайте близького розташування гірлянди з джерелами відкритого вогню, нагрівальних приладів чи легко займистих предметів.
Ілюмінація повинна бути виконана з дотриманням Правил улаштування електроустановок.
У разі використання електричної освітлювальної мережі без понижуючого трансформатора на ялинці можуть застосовуватись гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12
 В;
потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт;
електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами;
підключення гірлянди до мережі повинно виконуватись тільки за допомогою штепсельних з’єднань.

Якщо є несправності в ілюмінації (нагрів проводів, блимання лампочок, іскріння тощо), її слід терміново вимкнути.

Проводити будь-які ремонтні роботи з гірляндою можна тільки після її відключення від електричної мережі.

"ДК Електро-Захід" пропонує зі складу у Львові та під замовлення електротехнічну, кабельно-провідникову продукцію, трансформатори, частотні перетворювачі та інше промислове обладнання. Дзвоніть: 032 245-47-53.

Бажаємо Вам веселих і безпечних свят!

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

You are here: News Електричні гірлянди: як вибрати