Електро-Захід Електро Захід Русский Polska English
e-mail Друк PDF

 На фото: музикант і власник водонапірної вежі Ханс Дітер Майер Муртгат

Ви давно були на органному концерті? Гадаєте, для таких концертів потрібно спеціальний зал? Німецький музикант дає концерти фортепіанної та органної музики у водонапірній вежі. Його гру на органі зможуть послухати також і в Україні.

29 травня 2013 р. в Органному залі Львівського будинку органної та камерної музики (вул.С.Бандери, 8) у рамках XXXІI Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» відбудеться концерт «Вечір органної музики».

Слухачі матимуть можливість почути камерно-вокальні твори у виконанні органіста з Німеччини Ганса Дітера Майєр Муртгата у тандемі із солісткою Львівської філармонії Юлією Онишко. Прозвучать твори Й. С. Баха, Ф. Ліста, M. Дюпре, А. Пярта .

Ханс Дітер Майер Муртгат народився в Потсдамі 25 квітня 1953 року. Має великий досвід роботи в якості піаніста й органіста. В нього є два альбоми і записані шість компакт-дисків із фортепіанними та органними творами.

Окрім того, Ханс Дітер Майер Mуртгат відомий як власник однієї з визначних пам’яток Вольфенбюттель – водонапірної вежі, побудованої близько 1889р. у мальовничому місці на березі озера. У цій вежі він створив камерний зал, який має відмінні акустичні умови для фортепіанної та органної музики. В ньому музикант дає фортепіанні та органні концерти, які викликали великий інтерес у громадськості.

Зазначимо, що на початку XX ст. у Львові було близько 50 органів. Зараз їх залишилось менше десяти діючих та стільки ж напівзруйнованих органів.

За матеріалами з мережі Інтернет

Нагадаємо, що "Електро-Захід" продає обладнання для водопостачання та водовідведення. Ви завжди зможете придбати насоси та інше обладнання за доступними цінами. Запрошуємо: м.Львів, вул.Зелена, 238. Тел. 032 245-47-53

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

You are here: Новини Концерт у водонапірній вежі